Dr. Detroit Jr. weet wat onderhoud inhoud

Wanneer je dagelijks in een echt oude auto rijd, MOET je weten waar je aan begint, anders is de hobby snel over. En anders wel je huwelijk of vriendschap...

Om een bedrijfszeker sloepje te rijden, is het beter om direct na aankoop (ex USA ZEKER!!) direct alle aan slijtage onderhevige zaken op te pakken. Dit maakt de oldtimer wel duurder, maar je weet dan wel dat alles in orde is. Alhoewel... Bij deze leeftijd is alles betrekkelijk; wat het NU doet kan ook NU weer kapot.  Aanrader is om toch ook als motto te hebben "Dan heb ik het maar vast..." oftewel spaar wat onderdelen zoals filters, bougies, ruitenwisserbladen, pakkingsetjes. Als je het planmatig aanschaft kan je voor normaal geld alles vinden. Als je het nodig hebt tijdens een APK keuring kost het goud.

De volgende zaken zijn bijna altijd aan onderhoud toe, geef daar dan direct geld aan uit door het te vervangen/repareren. Dat doet de kans op 'panne' zeker verminderen!

Klik op het onderwerp, en je ziet een kleine samenvatting

REMMEN  BANDEN  STUURINRICHTING  VERING  UITLAAT  MOTOR  VERSNELLINGSBAK  AIRCONDITIONING  VERLICHTING

index  welcome  rijden  aanschaf/verkoop  onderhoud  boeken/tijdschriften  mijn classic usa cars  links  reacties

 

 

Remmen; ALTIJD echt met de ogen en handen controleren. Alles is mechanisch, dus verloopt altijd een iets tijdens gebruik. Trek die banden en trommels er vanaf, check de schoenen/voeringen op vet, groeven, onregelmatige slijtage. Check de trommels/schijven op groeven. Kijk goed naar de remcylinders en slangen. Druppeltje olie? LEK! Repareren voor dat je een boom nodig hebt. Bij twijfel nieuw opzetten en trommels/schijven laten afdraaien. Controleer alle veertjes en verbindingen. En bij monteren goed op de mechanische afstelling letten. Anders heb je snel kans op scheef trekken.

top

Banden; Zijn ze niet TE oud? Een uitgedroogde band kan snel lek raken of zelfs ontploffen. Controleer op droogte scheurtjes. Tijdens het rijden kan je wellicht al voelen of de banden vierkant geworden zijn van het staan. Bekijk het profiel, check of de slijtage gelijkmatig is. Er zijn maar weinig echt goede bandenmannen in Nederland, dus als er al naar gekeken is, is het meestal met de hand boven de ogen.. Het regelmatig uitlijnen/balanceren is van belang voor de grote, zware klassieker. Wellicht is Jan de Bandenman van Schiphol je redding in deze. Uitstekende tent! Trouwens... een A-merk band geeft ECHT een beter weggedrag... Zlef moeten ondervinden, want ja, een B-band is wel een stuk goedkoper.

top

Stuurinrichting; Bij het rijden al geen lekker gevoel? Is het dan de te zware bekrachtiging of stuurt het gewoon fout? Is de uitslag van het stuur wel precies, of is er wat speling/ Check het stuurhuis, worm en/of stuurbekrachtiging pomp De stuurkogels en (hulp)stuurarm hebben het zwaar te verduren onder zo'n bakbeest. Laat daarom de kogels e.d. controleren. Zelfs als je er zelf nog zo voorzichtig mee rijdt, het is snel dat je het stuur draait terwijl de wagen niet rolt. Je voelt niet nauwelijks aan het stuur, maar je kogels krijgen hiermee op hun donder! En net als bij de banden, het uitlijnen is een vak apart.

top

Vering; Ja, ja, het is een zwak punt in de ogen van de hedendaagse bestuurders. Maar het is absoluut niet nodig om dweilend over de weg te gaan. Check de werking van de schokdempers, zijn ze droog, geen olie lekkage, check of de schroefveren heel zijn (!), check of de bladveren heel zijn (!).En geef hier geld aan uit als je gaat vervangen. Het kan een wereld van verschil betekenen. En als je LPG installeert, koop dan zeker een zwaardere vering, al is het maar vast een setje schokdempers met hulpveren. Of kijk naar de 'tijgerballen' of opblaasballen van ARCA research! Het werkt echt. Als je dan het verschil voelt met rijden,dan weet je waarom je die Sloep wilde hebben en rijden. COMFORT! En niet dweilen ja!

top

Uitlaat; Letterlijk sluitstuk van het onderhoud. Meestal met stukjes en brokjes aan elkaar gezet. Of nog erger, met potten beton dicht gesmeerd. Naast dat het vervelend is qua gehoor, al dat sissen en proesten, kan het ook gevaarlijk zijn. Die oude beestjes zijn niet zo luchtdicht als de hedendaagse auto, dus uitlaatgassen kunnen binnen dringen. Zelf gemerkt dat EPS in het hoge noorden goede oplossingen heeft voor normaal geld. Een lange rit waard is mij gebleken.

top

Motor; Tja, hij doet het toch? Maar is er erg veel lekkage, is de stoep met vlekken? Let op dat als er al lekkage is, is het van belang waarvandaan. Als het slechts van de kleppendeksels is,is dat redelijk makkelijk en goedkoop te verhelpen met een nieuw setje pakkingen. En als er olie verbruikt wordt, is het zaak om te weten hoeveel en waardoor. Ratelt er iets, zoek dan waar vandaan. Is het slechts een luchtfilter aansluiting of is het een rauw lagertje, dat scheelt nog al. De motor is een duur stukje van de klassieker, ook al is alles nog makkelijk te kopen, het is de hoeveelheid manuren wat het duur maakt!

top

Versnellingsbak; Bij het wegrijden voel je al of de bak goed op pakt. Slaat de versnelling erin of zoeft het lekker rustig van stap naar stap. Slipt het niet te veel? En bij gebruik van de kick-down mag er ook geen rauwe klap te voelen zijn. Soepelheid is toch het kenmerk van de meeste bakken. Olielekkage bij de voorste keerring, de aansluiting naar de motor? Het onderdeeltje kost een paar gulden, maar de installatie... Let op dat er regelmatig een nieuw filter ingezet is, daar is soms op bezuinigd terwijl het kosten van niks zijn. Als er al een handgeschakelde bak in zit, kan je nog wel eens een versleten drukgroep tegen komen. Zo ook uiteraard de platen zelf.

top

Airconditioning; Een luxe, een welvaart, realiseer dat het toen echt weinig voorkwam in automobielen. De Amerikaan had het als heel gewoon. Maar het is een duur stukje van de auto! Als het niet werkt, is het zaak om uit te vinden waarom niet. Is het slechts een lekke slangkoppeling,of een heel dure condensor? Ook de pomp kan nog wel eens kapot zijn. Als er weinig mee gereden is, komt de pomp zonder 'esther-oil' te staan. Dus als er geen V-snaar op zit... Dag pomp. Wees alert, want de onderdelen zijn kostbaar. En als er nog R12 in zit, kan je overwegen om bij de volgende (jaarlijkse) controle beurt er R134a in te laten doen. Is beter voor het milieu en voordeliger.

top

Verlichting; Het goedkoopste dat kapot kan gaan is een lampje. Doe verstandig en vervang de lampjes indien het schip al jaren stil staat. De oude lampen zijn meestal snel kapot wanneer er weer stroom op gezet wordt. De koplampen van een Amerikaan zijn meestal al vervangen door E-keur lampen. Is nodig om de APK ook door te komen.

 

index  welcome  rijden  aanschaf/verkoop  onderhoud  boeken/tijdschriften  mijn classic usa cars  links  reacties

bijgewerkt zondag 13 november 2005