Cadillac Coupe de Ville - 1972 - 2-door Coupe - V8 - 472cid - A/T - A/C climate controle - P/B - P/S - P/W - P/Seats, P/Locks

 

CADILLAC Coupe de Ville 1972  voor Chateau Montbrun - Dordogne/Frankrijk

 

Eind maart 2004, de Caprice moet echt opgefrist worden. Maar na wat moeilijkheden om de juiste binnenbekleding te vinden met een impuls de sloep verkocht aan een liefhebber. Ennnnn een waanzinnige Coupe de Ville aangeschaft. Van Frank, dus een vertrouwde investering.

Zoals m'n vriend 'Paard' steeds zegt; Als je ouder wordt ga je toch Cadillac rijden. En met een mogelijke mid-life crisis dip dan maar een Coupe-tje... lekker sportief, met bijna 6 meter lengte, het gewicht van een serieuze truck en een luze weldaad van m'n Opa's tijdperk...

Het coupe-tje is in nieuwstaat, niets op aan te merken. Dus al snel een LPG set in laten bouwen. Uitstekende club die GMS in Alkmaar. Die weten wat een groot formaat (dik 7 liter) motor nodig heeft. En met 120 tank kom je nog eens ergens.

Het interieur is geheel nieuw, zelfs het stuur is niet gebarsten - een unieke situatie met een begin jaren 70 Cadillac. Alles werkt, ook de automatische Climate Controle, en alle andere snufjes dus ook. Met veel plezier stap ik over van een Chevrolet in een Cadillac. Nooit gedacht.

Wel een beetje rustige kleur, en een fijne olijf kleurig interieur - echt spannend... niet. Dus een afgrijselijk setje tapijtjes gekocht in Turkije. Maakt een frisse indruk en doet een ieder glimlachen of gruwelen. Menige opmerking reeds mogen horen.

Vanwege de fikse LPG tank, 120ltr, een prima bereik, je staat niet te snel bij de pomp ondanks het verbruik van net onder de 1 op 4....

Uiteindelijk toch een nieuwe pet moeten kopen. De originele pet had het wel gehad met al die zon na dik 30 jaar... Kleur was weer een probleem, dus een room witte er op laten zetten. En dat is mooi!

Coupe de Ville 1972 in Le Chatain bij Ruud Neugebauer

Maar, ook hier komt een einde aan. Dus in September 2006 de Coupe verkocht, en wel aan een man die de kunst herkend in de Coupe! Een kunstenaar dus, of, beter gezegt, een kunstschilder, Hein. Zie zijn site en glimlach bij het zien van de vele sfeertjes die veelal met Amerika en de Amerikaan te doen hebben. DrDjr sneuvelde zelfs voor een pracht olieverfdoek waar in de familie zich op terug zag.... al rijdende door de "wildernis" van het platteland in de USA.

  terug?

index  welcome  rijden  aanschaf/verkoop  onderhoud  boeken/tijdschriften  classic usa cars  links  reacties